2014-06-05

Kaip tinkamai pasirinkti paplūdimio skarą?

Paplūdimio skaros
  Paplūdimio skara – universalus vasaros drabužis, kuris niekada nepamirštamas vykstant prie jūros, ežero ar baseino. Šis plono audinio aksesuaras yra puikus elementas, kuris papildo ansamblį prie maudymosi kostiumėlio. Tačiau paplūdimio skara ne tik puošnus akcentas, su šiuo aksesuaru, puikiai paslepiami kūno trūkumai ir apsisaugoma nuo nemalonių saulės spindulių.

  Šio nepakeičiamo paplūdimio aksesuaro gimtine laikomas Taitis. Pasak legendos, kartą viena vietinė gražuolė išėjo pasivaikščioti prie jūros klubus apsijuosusi savo mėgstamu šaliu. Aplinkiniai greitai pastebėjo, kaip gundančiai vilnija šalio klostės nuo jos klubų, kaip traukia akį neįprasta aprangos detalė, o daugelis prie jūros buvusių merginų suskubo lygiai taip pat rištis savo skareles.

 Paplūdimio skaros turi gerą savybę - jos puikiai transformuojasi, ko pasekoje, plonutė skarelė lengvai virsta ir sijonu, ir suknele, ir skraiste – priklausomai nuo to, kaip ji bus surišama.

  Nėra nustatytų taisyklių, kokių spalvų paplūdimio skarą rinktis. Dažnai skara pasirenkama atitinkamų spalvų, raštų, kaip ir maudymosi kostiumėlis. Tačiau tai nėra būtina taisyklė, nes pasirinkus kitos spalvos ar rašto paplūdimio skarą, pabrėžiate savo išskirtinumą, atrodote originaliai ir nebijančiai eksperimentuoti.
  Renkantis paplūdimio skarą atminkite, kad lieso sudėjimo moterims puikiausiai tinka plono, peršviečiamo audinio skaros, kurios margintos masyviais piešiniais ar raštais, ko negalima pasakyti apie apkūnesnio sudėjimo moteris. Joms atvirkščiai, reiktų pasirinkti storesnio, tankesnio audinio skaras, kurios puikiai maskuoja ir paslepia trūkumus. Nepatartina rinktis pernelyg smulkiais raštais (pavyzdžiui, smulkiomis gėlytėmis ar geometriniais raštais), taip pat horizontaliais dryžiais puoštų skarelių. Šio kūno sudėjimo moterims labiau tinka stambiais optiniais raštais margintos skaros. Sumaniai naudojamos ryškios spalvos taip pat lieknina. Pavyzdžiui, žydra ir salotinė spalvos vizualiai pailgina figūrą.
  Jei esate žemo ūgio, puikiai tiks paplūdimio skaros su reljefiniu, vertikaliu raštu, kuris vizualiai paaukština. 
  Jei esate aukšta, venkite ryškių ir intensyvių spalvų, nes jos optiškai ilgina figūrą. Rinkitės gėlėtas, margas paplūdimio skaras.

 Paplūdimio skaros turi begales surišimo būdų, kuriuos žinant, kaskart galima atrodyti įdomiai ir naujai. Pateikiame keletą variantų, kuriuos galėsite išbandyti jau šią vasarą:




Kaip matote, paplūdimio skara – ne tik spalvotas audinio gabalas, norint, jis virsta puikiu vasaros akcentu. 
Nebijokite eksperimentuoti ir būti žaviomis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą