2015-06-21

MOTERIS IR RANKINĖ - NEATSIEJAMA

  Galbūt ne vienam teko girdėti tokį moters pasakymą: „Nevalgysiu savaitę, bet šią rankinę būtinai įsigysiu!“. Ir tikrai, vieną dieną, ima Ji tą rankinę ir įsigyja. Kyla klausimas, kodėl gi ta rankinė yra toks svarbus moters aprangos akcentas?

  Galima teigti, kad rankinė - unikalus moters pristatymo visuomenei aksesuaras, kuris nusako ne tik moters statusą, bet ir jos mados tendencijų suvokimą, uždarbio lygį, stiliaus pajautimą. 

  Žvelgiant į mados tendencijas, grįžtant  atgal į praeitį, į kokius  1820 metus, matome, kad rankinė moterims nebuvo toks neatsiejamas aksesuaras, koks jis yra šiomis dienomis. Ir kas gi atsitiko, kad dailioji lytis neįsivaizduoja savo dienos be krepšelio daiktams?
 
  Didžiausią  įtaką šiam reiškiniui turėjo moters statuso virsmai visuomenėje.  Išsilaisvindamos iš namų šeimininkės „pozicijos“ , tapdamos aktyviomis visuomenės veikėjomis, moterys rankinėms „suteikia“ reikšmingą  prasmę, ne tik kaip garderobo papildymo, bet ir būtinumo, patogumo ir reikalingumo požiūriu. 

  Šie mados industrijai svarbią įtaką turintys veiksniai,  19 amžiaus pabaigoje 20 amžiaus pradžioje „sudrebina“ rankinių pramonę - didėja pardavimai, kuriasi nauji prekiniai ženklai. Moterys varžosi viena su kita dėl rankinės originalumo, prabangumo. Atsiranda „priklausomybės“ pojūtis, kai be rankinės apima jausmas, prilygstantis jausmui lyg trūktų vienos kūno dalies.  Net ir puikiai suderintas drabužių ansamblis nedžiugina, jei jis nepapildytas talpia rankine.

  Ir niekas lai nedrįsta prieštarauti ir priekaištauti moteriai, kuri sako, kad naujam sezonui reikalinga nauja rankinė.  Juk šiuolaikinės moters rankinėje - visas išgyvenimo rinkinys: mobilusis telefonas, piniginė, raktų ryšulėlis, užrašinė, kosmetikos ir parfumerijos reikmenys, planšetinis kompiuteris ir daugybė kitų reikalingiausių priemonių.  Daugelis vyrų net nustebtų ko ten galima atrasti. Rankinė - saugus „sandėliukas“ visiems svarbiausiems daiktams.


 
  Šiandieninė rankinių pasiūla išlieka milžiniška, daugybė prekinių ženklų, daugybė išskirtinį dizainą siūlančių pardavėjų, galybė parduotuvių. Galva sukasi nuo pasirinkimo galimybių.  Belieka atrasti tą, kuri mieliausia, patraukliausia ir reikalingiausia.

       Ir visiškai nesvarbu kiek savaičių reikės nevalgyti, svarbu, kad pirkinys teiktų džiaugsmo!

1 komentaras: