2015-08-12

Kaip tinkamai pasirinkti vaikišką komplektą?

Nenumaldomai greitai bėga dienos, jau vasaros pabaiga. Štai jau ir ruduo beldžiasi į duris. Laikas pagalvoti apie šiltesnius aksesuarus, kurių prireiks atvėsus orams ir paspaudus šaltukui. Svarbu pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie savo mažuosius. Norėdami išvengti peršalimo ligų, vaikų galvas „slepiame“ po kepurėmis, o kaklus vyniojame šalikais, dangstome pažeidžiamiausias kūno dalis ir stengiamės jas apsaugoti.

http://www.madosguru.lt/vaikams/komplektai-vaikams/

Ką reikėtų apsvarstyti renkantis vaikišką kepurės ir šaliko komplektą?

Pirmiausia, reiktų atkreipti dėmesį iš kokios sudėties audinio komplektas pagamintas. Pirmenybę teikite natūraliems audiniams, tokiems kaip medvilnė, vilna, linas. Natūralūs audiniai maloniai priglunda prie kūno, nesukelia graužimo pojūčio,  maloniai nešiojasi, pasižymi orui pralaidžiomis savybėmis, kas ypatingai svarbu vaikams. Vaikiškų komplektų audinio sudėtyje dažnai būna ir elastano, kuris suteikia audiniui elastiškumo. Audiniai su elastanu beveik nesiglamžo, jiems nereikalinga ypatinga priežiūra. Nepabijokite,  jei tik turite galimybę, prieš perkant, prisidėti šaliko ar kepurės prie odos, pavyzdžiui prie skruosto, kad pajustumėte jo švelnumą, kad įvertintumėte ar  pojūtis liečiamoje vietoje yra malonus.

Antras svarbus pasirinkimo aspektas - šiltumas ir tinkamai pasirinktas dydis. Šaliko ir kepurės paskirtis - apsaugoti nuo vėjo, šalčio. Dvigubo sluoksnio komplektas - puikus pasirinkimas norint to pasiekti. Šalikas - mova puikiai apsaugos nuo nepageidaujamų oro sąlygų ir suteiks komforto pojūtį kaklo zonoje. Kepurę rinkitės, tinkamai priglundančią prie galvos (rinkitės pagal galvos apimties išmatavimus). Neleiskite vaikui dėvėti kepurės, kuri smunka ant akių, stenkitės tiksliai išmatuoti reikalingos kepurės apimtis ir tik tada galėsite tikėtis patikimos apsaugos nuo šalčio ir vėjo.

Ir trečia, žinoma, nepamirštame grožio ir stiliaus aspekto! Tiek šalikas, tiek kepurė puikiai pabrėžia nešiojančiojo stilių, pagyvina aprangą, suteikia individualumo. Mažesniems vaikams renkamės ryškesnių spalvų, vaikiškesnių raštų komplektus ar pavienius galvos, kaklo aksesuarus, kurie suteikia žaismingumo, gyvybingumo. Vyresniems vaikams deriname aksesuarus prie individualaus stiliaus, atsižvelgiame į jų pageidavimus ir norus. Kiekvienas pasirinkimas yra tinkamas,  svarbu nepersistengti su spalvų ir raštų derinimu.

http://www.madosguru.lt/vaikams/komplektai-vaikams/

Kepurės ir šaliko komplektas - universalus aksesuaras tiek suaugusiems, tiek vaikams.  Rinkitės šiuos akcentus iš gausybės pasiūlymų, kurių apstu parduotuvėse. Svarbu, kad pasirinkimas džiugintų kokybe, patvarumu ir grožiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą