2016-10-17

Aksesuarų pasirinkimas 2016-ųjų rudenį

Vis sunkesni ir storesni paltai, šalikai, skrybėles keičiančios kepurės, pirštinės ir šilti auliniai batai – šaltėjantiems auksinio rudens orams skirta apranga bei aksesuarai ne tik sušildys, bet ir sukurs aprangos akcentus, su kuriais atrodysite itin stilingai. Dažnai į šildančius šalikus bei pirštines nėra kreipiamas labai didelis dėmesys, jie įsigyjami tamsių atspalvių, klasikinio stiliaus, neiššaukiantys. Tačiau į šalikus, pirštines ar kitus rudeniui skirtus aprangos elementus galima pažvelgti ir kitu kampu – kaip į aksesuarus, kurie gali tapti stilingais aprangos akcentais. Kaip naudojant vėsiajam sezonui skirtus aksesuarus savo aprangą paįvairinti stilingomis detalėmis?

Jeigu kepurę rudenį dėvėti patinka ne visiems, tai šaliką, ko gero, ryši beveik kiekvienas. Juk gerai žinoma, kad šalikas gali ne tik šildyti, tačiau ir suteikti aprangai stilingą atspalvį. Stori, ploni, platūs, raštuoti, spalvoti, pagaminti iš įvairiausių medžiagų šalikai rudenį dėvimai tamsiai aprangai gali suteikti ryškumo ir spalvingumo. Nebijokite rinktis spalvingų, gėlėtų, ar švelnių pastelinių spalvų šalikų, kurie ne tik apsaugos kaklą nuo peršalimo, bet ir padės išsiskirti pilkoje minioje. Juk šaliko visiškai nebūtina slėpti po striuke ar paltu – jį puikiausiai galima apvynioti aplink apykaklę, tokiu būdu maksimaliai parodant savo turimo šaliko spalvas ar raštus.

Šąlančios rankos ir pirštai ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir nesuteikia jokio malonios rudens terapijos jausmo odai. Todėl pirštinių mūvėjimas rudens metu turėtų būti privalomas kiekvienam! Tai, kas yra privaloma, nebūtinai turi būti nuobodu. Juk visiškai nesvarbu, ar vilkima formali, ar kasdienė apranga – pirštines galima priderinti prie bet kurios iš jų. Prie formalesnės aprangos puikiai tiks odinės pirštinės, kai tuo tarpu prie kasdienės – raštuotos vilnonės ar medvilninės pirštinės.

Norint atrodyti visiškai kasdieniškai ir nerūpestingai pastarasias pirštines galima įsigyti be pirštų galų. Kadangi pirštinių pagrindiniu tikslu tampa ne tik rankų šildymas, bet ir gyvumo bei ryškumo suteikimas jūsų aprangai, taigi suprantama, kad juodomis pirštinėmis šio tikslo pasiekti nelabai pavyks. Tad pirštines geriausia rinktis ryškesnių spalvų ir raštų: rudų, mėlynų ar raudonų atspalvių.


Atrodo dar ne taip seniai stengėmės derinti viską prie visko: batai, paltai, šalikai, pirštinės ir rankinės turėjo būti vienos spalvos. Tačiau dabar madinga būti išskirtiniais ir įdomiais. Nebijokite rinktis skirtingų spalvų derinių. O kokius aprangos akcentus rudenį renkatės jūs? Būtinai pasidalinkite savo įžvalgomis komentaruose!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą