2012-10-11

Naudingi patarimai: Kaip išsirinkti laikrodį?


Seniausią pasaulio laikrodžių mechanizmą, nė neabejojame, esate matę visi. Toli ir važiuoti nereikia - Nidoje stūgsantis didžiulis saulės laikrodis primena, kokiais būdais laiką matavo prieš 3500 metų Egipte gyvenę mūsų protėviai. Išradimai tobulėjo ir praėjus keliolikai šimtmečių egiptiečiai laiką matavo jau vandens laikrodžių pagalba.

Laimei, mums tiek vargti nebereikia. Mados Guru virtualias lentynas papildę naujieji laikrodžiai praktiški ir elegantiški, tikslūs ir labai įvairūs. Stengiamės patenkinti net ir išrankiausių klientų skonį. Tačiau kai pasirinkimas toks didelis, išsirinkti tą vienintelį pasidaro nelengva. Tiesiame jums tiesia pagalbos ranką - kviečiame susipažinti su svarbiausiais dalykais, kuriuos vertėtų žinoti renkantis laikrodį.



Priklausomai nuo energijos šaltinio, laikrodžiai gali būti skirstomi į: mechaninius ir kvarcinius (elektroninius).



Mechaniniai laikrodžiai kaip pagrindinį energijos šaltinį naudoja prisukamą spyruoklę. Tokio laikrodžio šeimininkui reikia nepamiršti jį laiku prisukti. Dauguma šiuolaikinių mechaninių laikrodžių veikia iki 40 valandų, todėl juos prisukti reikia beveik kas dieną. Tiesa, rinkoje galima rasti ir tokių mechaninių laikrodžių, kuriuos prisukti reikia kur kas rečiau - kas kelias dienas ar kartą per savaitę.

Mechaninių laikrodžių minusas yra tas, kad spyruoklės prisukimo greitis yra netolygus, dėl to laikrodžio rodmenys gali šiek tiek vėluoti arba skubėti. Tačiau šis netikslumas nėra jau toks didelis - oficialiai leidžiama paklaida yra nuo +40 iki -20 sekundžių per parą. Nepaisant to, mechaniniai laikrodžiai išlieka vienais populiariausių laikrodžių pasaulyje, o tinkamai prižiūrimi savininkui jie tarnaus net ir keliasdešimt metų.

Automatiniai laikrodžiai yra mechaninių laikrodžių rūšis, jie prisisuka automatiškai, reaguodami į savininko judesius. Kasdieniai jūsų atliekami veiksmai veikia tarsi šio laikrodžio variklis. Tokie laikrodžiai turi ir mechaninę laikrodžio prisukimo galimybę, kuri reikalinga tais atvejais, kai laikrodis ilgesnį laiką yra nenaudojamas. Dėka pažangių technologijų, automatiniai laikrodžiai yra tikslesni už mechaninius.




Kvarciniai (elektroniniai) laikrodžiai yra tie, kurių pagrindinis maitinimo šaltinis yra įprasta arba saulės baterija. Jie laiką matuoja kvarco kristalo virpesiais. Kvarciniai laikrodžiai, kitaip nei mechaniniai gali turėti ir ciferblatus su rodyklėmis, ir elektroniniu būdu atvaizduojamą laiką. Šios rūšies laikrodžiai tikslumu gerokai lenkia mechaninius, jų vėlavimo paklaida yra nuo +20 iki -20 sekundžių per mėnesį.


Klasikinis moteriškas Gino Rossi laikrodis

                                       Ką reikėtų apgalvoti, renkantis laikrodį?


Visų pirma - proga. Kam šis laikrodis bus skirtas? Darbui? Laisvalaikiui? Vyrams tai ypač svarbu, nes laikrodis dažnai yra vienintelis jų dėvimas aksesuaras. Patikrinkite savo lentynas- kokio stiliaus laikrodžių jau turite, o kokio trūksta? Kaip nėra vienos universalios batų poros, kuri tiktų tiek į darbą, tiek į iškilmingą priėmimą, tiek po kalnus laipioti, taip pat ir su laikrodžiais: verta turėti keletą modelių, kurie tiks įvairiose gyvenimo situacijose.

Modelis ir spalvos. Jei ieškote ilgaamžiško laikrodžio, kuris būtų svarbiausias jūsų kasdienių aksesuarų kolekcijos narys, rinkitės klasikinį modelį, tradicinę spalvų paletę: juodą, tamsiai rudą, aukso ar sidabro. Tačiau, jei geras klasikinis laikrodis jau ant jūsų riešo ir ieškote naujo aksesuaro laisvalaikiui, tuomet nedvejodami dairykitės originalių modelių ir netikėtų spalvų kombinacijų.



Klasikinio stiliaus dailus moteriškas Gino Rossi laikrodis


Rankenos. Odinės rankenos - puikus klasikinio stiliaus pavyzdys. Tačiau labai populiarios yra ir nerūdijančio plieno rankenos, kurios yra kur kas ilgaamžiškesnės už odines. 

Originalaus dizaino moteriškas Gino Rossi laikrodis

Korpusas. Sąžiningai įvertinkinte savo riešų dydį. Jei esate stambių riešų savininkas, rinkitės laikrodį su didesniu korpusu, antraip aplinkiniams gali pasirodyti, kad dėvite moterišką laikrodį.



Atsparumas vandeniui. Nedidelis atsparumas vandeniui reiškia, kad jūsų laikrodis bus apsaugotas nuo atsitiktinio kontakto su vandeniu. Pagalvokite, ar tikrai verta mokėti daugiau už laikrodį, kuris žada, kad su juo galėsite maudytis ar netgi nardyti? Skamba gražiai, bet ar tai jums išties reikalinga?



Na, o pabaigai - įdomus faktas. Ar pastebėjote, kad daugumoje reklaminių laikrodžių nuotraukų jie visi rodo tą patį laiką: 10:10 arba 1:50. Tai - dėl to, kad laikrodžio ciferblatas jums šypsosi!


2 komentarai:

  1. Man tai visi vyriški laikrodžiai atrodo labai gražūs ir stilingi, todėl kai rinkau savo vyrui dovanų, tai tikrai buvo sunku nuspręsti kokį pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tai svarbiausia, kad laikrodžiai būtų gražūs, nes apie kitas savybes nelabai nusimanau :)

    AtsakytiPanaikinti