2013-10-29

Tinka, netinka? Auskarai pagal veido formą.

Tikriausiai sutiksite, kad auskarai yra būtent tas aksesuaras, kuris padeda atkreipti dėmesį, pabrėžti ir išryškinti veido bruožus. Bet, sutikite ir su tuo, jog  netinkamai pasirinkti šie aksesuarai gali visiškai iškraipyti vaizdą ir visos pastangos atrodyti patraukliai gali nueiti perniek. O kaip gi pasirinkti tinkamus auskarus?
Pailga veido forma (kakta, skruostikauliai ir pasmakrė yra beveik identiško pločio). Jūs turėtumėte rinktis didelius masyvius geometrinių figūrų auskarus (smailėjančius į viršų, stačiakampius, kvadratinius). Šių formų auskarai padės sukurti vizualią harmoniją pratęsiant siaurą veidą. Venkite plokščių ir ilgų, kabančių auskarų.
Apvalaus veido (veido plotis apytikriai lygus jo ilgiui, platūs skruostikauliai, apvali smakro linija) savininkės turėtų vengti mažų apvalių auskarų ir rinktis smulkius, pailgus, ovalius ar lašo formos auskarus, kurie optiškai pratęsia veidą. Taip pat patariama vengti labai masyvių, didelių auskarų.
Kvadratinis veidas (kakta, skruostikauliai ir smakras yra vienodo pločio). Jums visiškai netinka geometrinių formų, tokių, kaip kvadratas, trikampis ar stačiakampis, auskarai. Idealiausias variantas – apvalūs auskarai, kurie sušvelnins veido bruožus.

Širdelės (trikampio) formos veidas (plati aukšta kakta, siaura smakro linija). Jums tinkamiausi yra ovalo, lašo, piramidės ir apvalios formos auskarai, kurie sušvelnina trikampio formos veido bruožus.


Ovalo formos veidas (kakta šiek tiek platesnė nei smakras, skruostikauliai lengvai išsikišę, veidas palaipsniui susiaurėja) - tai ideali veido forma. Šios formos veido savininkės gali puoštis praktiškai visomis auskarų formomis. Ypatingai gerai atrodysite su lanko, ovalo, spiralės formos auskarais.

2 komentarai:

  1. Nemaniau, kad auskarai turi būti renkami pagal veido formą. Visada pirkdavau ir nešiodavau tai, kas man atrodydavo gražu. Dabar reikės daugiau dėmėsio atkreipti renkantis aksesuarus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasirodo, kad teisingai pasirinkti auskarai gali pabrėžti mūsų veido privalumu ir paslėpti trūkumus. Labai aktuali ir naudinga informacija.

    AtsakytiPanaikinti